Informació
Jurat 2019
Informació
Jurat

Juan Alberni Barba compta amb una reconeguda trajectòria en l’àmbit cultural, especialment el relacionat amb el sector del llibre.
Es defineix com a bibliòfil, activista i agitador cultural, sent una figura destacada en el context valencià per haver impulsat, El rafal, la primera llibreria especialitzada en temàtica LGTBIQ+ a València.
Des d’aquest espai de resistència va coordinar activitats i fòrums de trobada a través de la cultura entre els anys 1997 i 2004, compaginant la seua labor de llibreter, amb la coordinació de l’àrea de cultura del col·lectiu Lambda.
Destaca també per la seua labor d’investigació, documentació i arxiu de la memòria de les persones LGTBIQ+ en context valencià, col·laborant amb diferents projectes.
En 2009 Lambda li va atorgar el Premi Margarida Borràs en reconeixement a la seua labor.
Anna Boluda és periodista, escriptora i realitzadora de vídeo. Va estudiar comunicació audiovisual a València i obtingué un màster en periodisme a la Universitat de Nova York amb una beca Fulbright. Està especialitzada en temes de medi ambient, astronomia, salut, drets socials, viatges i tecnologia.
Va dirigir els documentals Queer Spawn (EEUU, 2006) i Homo Baby Boom (Espanya, 2008) sobre famílies homoparentals, guardonats en diversos festivals internacionals.
Recentment ha publicat la novel•la juvenil Res a amagar sobre diversitat familiar, assetjament escolar homofòbic i drets de les persones LGTB. L’obra va ser finalista del Premi Torrent de Narrativa Juvenil, Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians 2019 i és lectura recomanada en diversos instituts de secundària.


Paqui Méndez va estudiar periodisme i es va especialitzar en guió cinematogràfic avançat i guió per a sèries televisives en la Universitat Menéndez i Pelayo. Presideix l’Associació per la Coeducació i forma part de CIM (Associació de dones cineastes i mitjans audiovisuals).
Ha treballat en diverses productores valencianes i en RTVV-Canal 9 com a redactora i guionista en diferents programes culturals i sèries documentals. Ha sigut responsable de premsa i comunicació en els festivals de cinema de Mostra Cinema del Mediterrani i Festival de Cinema Espanyol de Màlaga.
Pepe Miralles, treballa com a artista visual i professor en la Facultat de Belles arts de València.
Director de FICAE – Festival Internacional de Curtmetratges i Art sobre Malalties.
En els seus temes d’investigació i pràctica artística ha aprofundit sobre la perspectiva social del VIH/Sida, participant en grups activistes i en la producció de continguts culturals i visuals. Ha impartit nombrosos seminaris i conferències en l’àmbit estatal i internacional .
També ha participat en la creació de grups de treball artístic com a Projecte 1 de Desembre (València, 1991) i Col·lectiu Local Neutral (València, 1996), tots dos dedicats a la lluita contra la SIDA. Ha sigut director de la Càtedra Art i Malalties de la Universitat Politècnica de València (2013-2016).
Ha obtingut el Premi d’Educació 2015, atorgat per CALCSICOVA (Coordinadora d’Associacions de lluita contra la Sida de la Comunitat Valenciana) per la seua labor realitzada en la Càtedra Art i Malalties UPV. En 2016 rep el premi Margarida Borràs, per la seua trajectòria artística i educativa compromesa amb les diverses problemàtiques associades amb la comunitat LGTBI, la seua mirada sobre el VIH i la defensa dels drets socials. En 2017 és guardonat amb el Premi Museari.


Mariana Urueña Torres és llicenciada en Ciència Política, màster en Gènere i Polítiques d’Igualtat per la Universitat de València.
La seua trajectòria activista abasta vint anys d’intens treball en diferents associacions i projectes socials des de la seua condició de dona, lesbiana, feminista i migrant. En l’Estat espanyol, des de fa més de 15 anys és voluntària i activista de Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, familiar i de gènere, ocupant diferents llocs de representació i dinamitzant programes d’intervenció social de Lambda en àmbits de prevenció i salut sexual, educació, voluntariat, joventut, lesbianes, persones trans, persones migrants.
També és integrant i voluntària de l’Associació per la Coeducació, així com ponent en cursos i jornades sobre la realitat legal i social del col·lectiu LGTB, temes i projectes coeducatius, feminisme i polítiques d’igualtat i diversitat sexual.
Javier Vilalta, que es defineix com a activista pels drets humans, inconformista i amant de les persones, és director de l’associació Àmbit i coordinador de l’Observatori de drets humans, salut mental i presó (ODSP). Fins a 2018 ha sigut responsable de reinserció i sensibilització en la Fundació per la Justícia.
Com a docent va ser professor de l’assignatura de Dret i Noves tecnologies en la Facultat de Dret de la Universitat Oberta de Catalunya des de 2008 a 2014. També ha participat en el Màster de Drets Humans, Pau i Desenvolupament Sostenible Universitat de València, i en el Màster Cooperació al Desenvolupament de la Universitat de València.
En la seua extensa trajectòria professional i activista ha assumit diferents responsabilitats i àrees d’acció. Destaca la labor realitzada com a director del Festival Internacional de Cinema i Drets Humans de València Humans Fest en el període 2013-2019.
Així mateix, ha participat en la realització de projectes culturals en matèria de Drets Humans, assumint per exemple, la coordinació i direcció del documental “Els Béns Efímers de la Cultura Valenciana” per a la Universitat Internacional de València (VIU) 2013.
.
.
