• “J’aime les filles” i “I am Sheriff” aconsegueixen el Premi al Millor Curt de Ficció i Documental respectivament

  • “Soy Álex” obté el Premi al Millor Curtmetratge amb Perspectiva Educativa

Mostra La Ploma ha lliurat esta nit a la Filmoteca els premis de la seua quarta edició i ha reconegut la pel·lícula “Bixa travesty” com la millor llargmetratge documental de la present edició. La pel·lícula brasilera, dirigida per Claudia Priscilla i Kiko Goifman, també ha guanyat el Premi del Públic, lliurat per primera vegada este any. La resta de films premiats han sigut: “Jaime les filles” com a Millor Curt de Ficció, “I am Sheriff”, Premi al Millor Curtmetratge Documental i “Soy Álex” ha guanyat el Premi a Millor Curtmetratge amb Perspectiva Educativa, patrocinat per Culturama.

El jurat ha decidit atorgar el Premi al Millor Llargmetratge Documental a “Bixa travesty” (Brasil, 2018) “per l’honestedat i valentia del seu discurs mitjançant la construcció d’una mirada lluny de estereotips sobre les identitats de gènere i mostrar, a través del seu protagonista, tant la dimensió personal com social i política.”

 

A la secció de curtmetratges de ficció, el jurat ha distingit la pel·lícula “J’aime Les Filles” (Canadà, 2016), obra de la directora Diane Obomsawin, “per la seua qualitat i originalitat en la seua iconografia, que segurament es convertirà en un referent de culte i tractar amb rigor un tema que totes hem experimentat per primera vegada amb un sentit d’humor digne de Mostra La Ploma”.

 Seguint amb els curts però en el seu vessant documental, el jurat ha guardonat “I am Sheriff” (Sud-àfrica, 2017), dirigit per Teboho Edkins. “La decisió de Sheriff de contar la seua història d’identitat sexual i acceptació social a través d’un curtmetratge i projectar-la per la Sud-àfrica rural ens regala la possibilitat d’acompanyar-lo en este periple. Les diferents reaccions dels que l’escolten enriqueixen este documental i permeten al espectador ser testimoni de totes les històries que presenta, unes dins d’altres. “I am Sheriff’ aconsegueix que ens connectem amb el seu protagonista i el seu entorn, que ens emocionem amb la seua experiència i que siguem testimonis de com l’amor i l’acceptació resideixen en la naturalitat “, argumenten els membres del jurat.

 Per últim, el Premi al Millor Curtmetratge amb Perspectiva Educativa, patrocinat per Culturama, ha recaigut en “Sóc Àlex” (Espanya i Mèxic, 2017) d’Itzuri Sánchez i Joss Manz. “Un curtmetratge que ha resultat educatiu per al propi jurat i que creiem està molt a prop del sentir dels públics més joves. Álex enganxa amb el seu protagonista, i amb el mode de descobrir-nos-ho perquè, més enllà de la seua faceta pública com youtuber, ens mostra una persona amb anhels i temors en els quals tots podem reconéixer-nos, especialment, quan som més joves. El treball d’autoafirmació d’Àlex, la recerca i enfortiment de la societat, la creació de vincles, i la seua necessitat de compartir i compartir-se, a les xarxes i fora d’ella, permetran iniciar interessants debats marcats per la tolerància i la identificació de la igualtat en la diferència”, indica el jurat.

El jurat ha estat integrat per professionals de la cinematografia en els seus diferents vessants, com a crítics, professores de cinema o cortometristes. Adrián Silvestre, Áurea Ortiz i José Luis Pérez formen el jurat encarregat de valorar els llargmetratges. Per la seua banda, María Trénor, Sara Mansanet i Emilio Martí són les persones responsables d’escollir els millors curtmetratges.

Enhorabona a les pel·lícules guanyadores
El director de Mostra La Ploma, Luis Noguerol, ha agraït la participació dels membres del jurat al mateix temps que ha donat l’enhorabona als equips de les pel·licules guanyadores. “Després de la proclamació del palmarés esta nit i la projecció de les pel·lícules guanyadores al MuVIM el diumenge 10 de juny a les 18.30 hores, posem el punt final a l’intens programa cinematogràfic de la present edició, de la qual voldria destacar l’alta qualitat de les pel·lícules , així com l’ampli i ric ventall de perspectives representades. Per suposat també és el moment d’agrair el suport del públic, de les entitats col·laboradores i del comité organitzador del festival”, ha afegit Noguerol.

Amb l’exhibició de les pel·lícules guanyadores demà a la vesprada al MuVIM finalitza la fase de projecció de films de Mostra La Ploma, no obstant les activitats culturals seguixen fins al 23 de juny i la setmana pròxima arranca Mostra La Ploma als Pobles.