Mostra La Ploma, festival internacional cinema i cultura per la diversitat sexual, de gènere i familiar, inicia la recta final de la seva quarta edició amb la projecció estea tarda del cicle de curtmetratges “Desvetllar els silencis” i el llargmetratge documental “The silk and the flame”. La programació seguirà demà divendres amb “Cuatro días, cuatro noches” i “I am truly a drop of the sun on the earth” el dissabte, ambdues dins de la secció Panorama. També el dissabte es donarà a conéixer el palmarés de la present edició a la Filmoteca de València a les 20 hores.

Una vegada finalitzades les projeccions de les 30 pel·lícules participants, el MuVIM acollirà el diumenge l’exhibició dels films guanyadors de Mostra La Ploma que es podran tornar a veure a partir de les 18 hores. Amb este acte es donarà per finalitzat el festival de cinema, no obstant les activitats culturals paral·leles segueixen el seu desenvolupament fins al 23 de juny.

“Crec que la quarta edició de Mostra La Ploma, en els dies recorreguts, confirma la consolidació del projecte com a referent cultural que connecta València amb l’actualitat cinematogràfica LGBI a nivell internacional”, valora el director de Mostra La Ploma, Luis Noguerol. A més destaca les aportacions de les directores i directors convidats: “Un plaer comptar amb la seva participació, fent possible el debat i l’intercanvi enriquidor d’opinions, així com informació sobre realitats molt diverses del món”.

Sens dubte moltes de les qüestions plantejades en la pel·lícules projectades, continua Noguerol, “expliquen la necessitat de seguir reivindicant els drets de les persones LGTBI tal com farem des Lambda el pròxim dia 16 a la manifestació de l’Orgull, enguany especialment per les persones trans”. Mostra La Ploma és una iniciativa cultural organitzada per Lambda com a complement cultural a la celebració de l’Orgull LGTB.

Jurat i premis
El jurat està integrat per professionals de la cinematografia en els seus diferents vessants, com a crítics, professores de cinema o cortometristas. Adrián Silvestre, Áurea Ortiz i José Luis Pérez formen part del jurat encarregat de valorar els llargmetratges. Per la seva banda, María Trénor, Sara Mansanet i Emilio Martí són les persones responsables d’escollir els millors curtmetratges. Més informació sobre el jurat al web de Mostra La Ploma.

  • Els premis tenen una dotació global de 4.100 euros repartits de la següent manera:
  • Premi del Jurat al millor llargmetratge documental: 1.500 €.
  • Premi del Jurat al millor curtmetratge documental: 900 €.
  • Premi del Jurat al millor curtmetratge de ficció: 900 €.
  • Premi al curtmetratge amb millor perspectiva educativa, patrocinat per Culturama: 500 €

Com a novetat este any el festival incorpora el Premi del públic al millor llargmetratge documental, amb una dotació de 500 €.

Actes culturals i Mostra La Ploma als Pobles
La programació no acaba amb l’anunci del palmarés ja que les activitats paral·leles es desenvolupen fins al 23 de juny. A més el festival portarà la seva proposta de qualitat cinematogràfica i discurs a favor de la diversitat més enllà de la ciutat de València, amb les projeccions organitzades en altres localitats de la Comunitat Valenciana en el marc de la “Mostra La Ploma als Pobles”.

Així mateix, Lambda ha organitzat un seguit d’actes culturals paral·lels a Mostra La Ploma i l’Orgull que es poden consultar al web del festival.