• El festival introdueix com a novetat en 2019 una programació que es desenvoluparà en dues fases: Mostra La Ploma a l’Estiu i Mostra La Ploma a la Tardor.

[VALÈNCIA, 27 de maig de 2019] La Mostra La Ploma iniciarà la seua marxa el pròxim 3 de juny amb l’exposició ‘PECADO Y AMÉN’. La V edició de Mostra La Ploma Festival Internacional per la diversitat sexual, de gènere i familiar es desenvoluparà en dos períodes, el primer, Mostra La Ploma a l’Estiu, centrat en activitats culturals durant el mes de l’Orgull LGTB+ i el segon Mostra La Ploma a la Tardor a l’octubre, dedicat al gruix de les propostes cinematogràfiques.

La programació de Mostra La Ploma a l’Estiu abastarà del 3 de juny al 16 de juliol com a complement cultural a la celebració de l’Orgull LGTB+ de València. Mostra La Ploma a la Tardor es realitzarà del 17 al 27 d’octubre, amb la projecció en el Centre del Carme Cultura Contemporània del programa cinematogràfic del festival.

Dilluns que ve 3 de juny a les 19.00 h. Lambda, acollirà en la seua seu l’exposició ‘PECADO Y AMÉN’, de l’artista emergent Mogares Doyân de la Universitat Politècnica de València, la Universitat de la Laguna i la Accademia di Belle Arti di Palerm.
Moisés García Estévez, sota el nom artístic, de Mogares Doyân, ens presenta un projecte plàstic visual en el qual podrem veure fotografies, escultures, joieria, moda i peces audiovisuals, on l’artista, a través de l’art, realitza una crítica social a la discriminació i invisibilització tant del col·lectiu LGTB+, com de les minories socials, antropològicament parlant. L’exposició inclou una sèrie de visites dinamitzades que completen diferents perspectives sobre la temàtica proposta.

La mostra compta a més amb el patrocini de la Generalitat Valenciana, la Conselleria de Educació, Formació i Ocupació, l’Ajuntament de València, la Biblioteca Valenciana, la Fundació BRITO, l’Assessoria Fiscal i Comptable Cedatos S.L. dels quals cal destacar el seu treball incansable en la visibilització de col·lectius minoritzats i de l’art emergent.

L’exposició es podrà visitar des del dia 3 al 9 de juny. Els horaris d’obertura són de dilluns a divendres de 17.00 h a 20.00 h al carrer República Argentina, 22 de València, seu de Lambda. L’entrada és gratuïta.

Activitats culturals dins de l’exposició
L’exposició inclou, a més del dia de la inauguració, una sèrie d’activitats que permetran al públic interactuar amb la mostra i persones convidades. L’entrada a aquestes activitats també és gratuïta fins a completar aforament.

  • Divendres 7 de juny – 18.00 h: Xarra / Conferència “XARO NOMDEDÉU: L’EXPERIÈNCIA D’UNA MARE I ARTISTA FEMINISTA”. A càrrec de l’artista Xaro Nomdedéu
  • Dissabte 8 de juny – 18.00 h: Xarra / Conferència “LA VISIBILITZACIÓ DRAG QUEEN DINS I FORA DEL COL·LECTIU”. A càrrec de l’elenc de la web sèrie audiovisual La Vida és Drag.
  • Diumenge 9 de juny – 12.30 h: Xarra / Conferència “LA TRANSSEXUALITAT: UNA INVISIBLE VAIG VI-SIBILITAT”. A càrrec de María Homsani, coordinadora d’Assessorament Trans en Lambda València.


Dades de l’artista

MOGARES DOYÂN, o també conegut com a Moisés García Estévez, és un artista novell de la Universitat Politècnica de València, natural de l’illa canària de Tenerife (1996). Actualment finalitzant els seus estudis de grau en Belles arts que ha complementat tant en la Universitat de la Laguna com en l’Accademia di Belle Arti di Palerm a Itàlia. Aquest artista interdisciplinari, combina les arts majors amb la moda i la fotografia, creant així obres d’art com les d’aquesta exposició on combina la seua passió pel disseny de moda i la captació de la imatge a través de la cambra, juntament amb la lluita incansable de la visibilització del mateix col·lectiu, utilitzant l’art com a mitjà d’ús per a generar un canvi de pensament en la societat.

Dades de l’exposició ‘PECADO Y AMÉN

  • Artista: Mogares Doyân
  • Inauguració: dilluns 3 de juny de 2019 a les 19.00h
  • Dates: del 3 al 9 de juny 2019
  • Lloc: Lambda Col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar. (C/ República Argentina 22, baix. València).
  • Comissariat: Natividad Navalón i Teresa Cháfer
  • Obres: fotografia, escultura, joieria, moda i fashionfilm